Избранное сообщение

Победа!!! Shell eco-marathon 2016

Мы победили все обстоятельства!  И пусть это не победа в абсолютном зачёте Марафона, но это 100% победа над собой! Победа над обстоятельс...

пятница, 1 августа 2014 г.

Клуб Шелл SMART розповідає у фейсбуці

Ще декілька цікавих фактів з історії змагань Shell Eco-marathon: У 1985 році команда Henry зі Швейцарії перемогла зі своїм прототипом, досягнувши дивовижного показника - 680 кілометрів на 1 літрі бензину. 28 років потому, в 2013 році, команда La Joliverie Projet Microjoule з Франції виграла в тій же категорії із більш вражаючим результатом - 2980 кілометрів на 1 літрі.


Автомобілі в перших серіях Shell Eco-marathon були зроблені з дерева й склопластику на основі металевого шасі. Сьогодні більшість корпусів складаються з вуглецевого волокна з інтегрованим шасі, що створює значні переваги у вазі і дозволяє впровадити досягнення революційного дизайну.


У ранніх чемпіонатах запчастини для трансмісії виготовлялися з чавуну. Пізніше команди почали використовувати алюміній. А на змаганнях цього року одразу декілька команд брали в роботу навіть 3D друк для полімерних частин.


Друзі, ми будемо також знайомити вас з історією створення екомобілю «ХАДІ-34». Цей малюк занесений в книгу рекордів Гіннеса як найбільш енергоефективний автомобіль в Україні. Саме на ньому харків’яни з «ЛСА ХАДІ АІС» виступають на змаганнях Shell Eco-marathon, де головною метою учасників є проїхати якнайдовшу дистанцію з мінімальними витратами пального. Але «ХАДІ-34» міг би виглядати зовсім по-іншому, бо на початку існувало аж чотири концепції його дизайну! Хлопці з команди радо показали усю внутрішню кухню створення українського екомобільчика.


Вражаючі технології Shell Eco-marathon: команда AERO@UBI з Португалії створила автомобіль,
що керується лише рухами тіла пілотаНімці proTRon, чий електромобіль живлять сонячні панелізробили їх з матеріалуякий використовується у супутникахХлопці з Hydro2Motion вбудували у свій прототип два бездротові роутери, що дозволили оптимізувати роботу автомобіля у режимі реального часу. Команда Aalborg з Данії побудувала свій болід за допомогою 3D-принтера.


Тридцяті змагання Shell Eco-marathon Europe завершилися у РоттердаміФранцузька команда-переможець Microjoule-La Joliverie досягнула фантастичного результату: 3314,9 км на одному літрі пального. Це подорож із Києва до Гельсінкі й назад! Наша команда ЛША ХАДІ АІС, на жаль, не змогла показати усе, на що здатна, через серйозні технічні ускладнення. Але наші хлопці отримали цінний досвід, набралися інженерних ідей та енергоефективних рішень, тож наступного року вони неодмінно покажуть себе на повну! 


Проживіть за 2 хвилини звичайний день інженеращо розробляє авто для змагань Shell Eco-marathon. Проїхати на 1 літрі пального найдовшу дистанцію і отримати статус "найбільш енергоефективної" команди - амбітна мрія цих юнаків!



Комментариев нет:

Популярные сообщения