Избранное сообщение

Победа!!! Shell eco-marathon 2016

Мы победили все обстоятельства!  И пусть это не победа в абсолютном зачёте Марафона, но это 100% победа над собой! Победа над обстоятельс...

вторник, 5 июля 2016 г.

УКРАЇНСЬКА КОМАНДАМОЛОДИХ ІНЖЕНЕРІВ ОТРИМАЛА КУБОК ЗА CТІЙКІСТЬ НА SHELL ECO-MARATHON 2016

Українська команда «ЛША ХАДI» з Харківського національного автомобільно‑дорожнього університету випробувала екомобіль «ХАДІ 34» у міжнародному чемпіонаті Shell Eco-marathon та отримала особливу нагороду «За стійкість та найкращий командний дух».


Цього року масштабні змагання Shell Eco-marathon Europe 2016, що стимулюють молодих інженерів з усього світу конструювати і випробовувати енергоефективні автомобілі, відбулися у Великобританії з 30 червня по 3 липня. Харківська команда «ЛША ХАДІ» пройшла жорсткий відбір та представляла Україну серед 229 команд з 29 країн світу, кожна з яких прагнула проїхати як найбільшу відстань з використанням найменшої кількості пального.



Яскраві змагання на унікальних автомобілях майбутнього стали частиною великої виставки «Створи Лондон майбутнього» – фестивалю ідей та інновацій у сфері енергетики, що створює платформу для співпраці і діалогу навколо глобальної проблеми росту споживання енергії та необхідності зменшення викидів CO₂.
На європейський етап запросили кращі команди з Американської і Азіатської серії Shell eco-marathon, організувавши тим самим боротьбу між континентами. Що б виграти, запрошені учасники на новій, для себе трасі повинні були продемонструвати результат не гірше ніж 85% отриманого на домашньому етапі!


Цього року організатори Shell eco-marathon, зробили основну ставку на видовищності змагань. І складність траси, боротьба учасників не тільки між собою але і з технікою, а також з рельєфом траси ухил, який став нездоланним для багатьох команд все це надавало заходу видовищності і гостроти.


Через складну трасу нове місце змагань Shell Eco-marathon стало випробуванням для багатьох учасників, і близько половини екомобілів не дісталися фінішу. Українська команда опинилася серед учасників, які вимушені були зійти з траси. Водночас харків’яни, які єдині представляють Україну на Shell Eco-marathonі вже вп’яте беруть участь у проекті, стали володарями одного з переможних кубків – «За стійкість і найкращий командний дух».  Молодим інженерам довелося впоратися з багатьма перешкодами – від складнощів з отриманням візи, через які не всі члени команди змогли дістатися змагань, до проходження автомобілем «ХАДІ 34» техогляду за рекордні 1,5 годин. 

EcoCar Team из университета Alberta, Эдмонтон, Канада

«Ми вдячні організаторам за нагороду, адже будь-які бар’єри та негаразди тільки загартовують командний дух і стимулюють до досягнень і нових розробок .Shell Eco-marathon привертає увагу суспільства до проблем екології і показує розробникам, що можна і треба виходити за межі звичної науки, впроваджуючи сміливі задуми. Участь у такому масштабному змаганні для нас є радістю і викликом водночас, тож ми не збираємося зупинятися. Ми вдячні всім хто взяв участь у фінанісірованіі команди, цього року, як ніколи, для Харкова, для України цей проект став воістину всенародним! І, на самому змаганні, дізнавшись які труднощі українській команді довелося подолати що б дістатися до Лондона, її підтримувала інтернаціональна компанія з Канади, Америки, Росії. Команда отримала досвід та нові знання, і поставили перед собою нові задачі, що б крок за кроком наближати Україну до лідерства в міжнародним змаганні з енергоефективності! відзначив капітан «ЛША ХАДІ» Олександр Чернишов.

Команда SCB-MADI из МАДИ, Москва, Россия

Змагання Shell Eco-marathon 2016 традиційно відбувалося для 2-х типів автомобілів: Prototype(футуристичні автомобілі з мінімальним опором та максимальною ефективністю) та UrbanConcept (більш звичні легкові автомобілі, спроектовані для використання на дорогах). Автомобіль українців «ХАДІ 34» змагається у категорії Prototype. За період участі у змаганнях рекорд української команди становить 575 км проїзду на 1 л пального. Сконструйований ними автомобіль «ХАДІ 34» з 2010 року занесений до книги  рекордів України як найбільш енергоефективний автомобіль в Україні.

КОНТАКТНА ІНФОРМАЦІЯ:
Прес-служба мережі АЗС Shell в Україні                        Юлія Пряникова
+38 098 30 999 53
Shell.retail@be-it.com.ua





ДОВІДКА

Shell Eco-marathon зародився в 1985 році і вже понад 30 років надихає молодих інженерів проектувати, конструювати і випробовувати нові енергоефективні автомобілі. За умовами змагання ставиться завдання проїхати найбільшу відстань, використовуючи найменшу кількість енергії. Сьогодні розробники використовують різні підходи - від побудови автомобілів на 3D принтерах до використання альтернативних джерел енергії. Змагання проходять в Азії, Америці і Європі. Детальнішаінформація про проект.

Shell eco-marathon - детальніше

Команда «ЛША ХАДІ» - команда з Харківського національного автомобільно-дорожнього університету (ХНАДУ), який протягом більш ніж 50 років активно залучає талановиту молодь в лабораторію швидкісних автомобілів (ЛСА) для занять технічною творчістю. Колектив лабораторії є автором 34 проектів унікальних швидкісних автомобілів. Виступаючи на розроблених лабораторією автомобілях, студенти ХНАДУ встановили 42 рекорди швидкості, 16 з яких перевищують світові досягнення. Спортивна команда «ЛСА ХАДІ» бере участь в кільцевих гонках на автомобілях власного виробництва формули класу Е-8, є неодноразовим переможцем і призером чемпіонату України. Блог команди «ЛСА ХАДІ» можна почитати за посиланням.
Екоавтомобіль «ХАДІ 34» є концептуальним прототипом з наступними характеристиками: споряджена маса 43 кг; габаритні розміри 2900 х 900 х 700 мм; база автомобіля 1530 мм; робочий об'єм двигуна 35 см³; максимальна швидкість 60 км/год. Пальне, що використовується - бензин.

Технічні характеристики ХАДІ 34

Shell - один зі світових лідерів енергетичної і нафтохімічної галузі. Сьогодні компанія працює в більш ніж 90 країнах світу, загальна чисельність співробітників перевищує 93 000. Мережа АЗС Shell у світі налічує понад45 000 АЗС в більш ніж 70 країнах, в ній реалізується близько 160 млрд літрів палива на рік. У 2006 році була створена компанія ТОВ «Альянс Холдинг», що відповідає за діяльність мережі АЗС під брендом Shell в Україні. Основним напрямком діяльності ТОВ «Альянс Холдинг» є роздрібна реалізація нафтопродуктів через мережу автозаправних станцій Shell. Сьогодні мережа АЗС Shell налічує 136 станцій у 18 областях України.

Коротка довідка про «Шелл» у світі


Комментариев нет:

Популярные сообщения