Избранное сообщение

Победа!!! Shell eco-marathon 2016

Мы победили все обстоятельства!  И пусть это не победа в абсолютном зачёте Марафона, но это 100% победа над собой! Победа над обстоятельс...

понедельник, 1 сентября 2014 г.

Перше вересня у ХНАДУ

Церемонія посвяти в студенти - улюблене і обов'язкове свято в нашому університеті. Вивірений часом, воно давно вже перетворилося на священну церемонію, в якій у кожного є своя персональна роль. 
А ось як ці ролі розподілені дивитесь далі:
 1 вересня 2014 року
10.00
Подвір’я університету


На подвір’ї ХНАДУ збираються першокурсники, займаючи місця, відведені для  факультетів університету. Місце розташування кожного факультету визначене різнокольоровими штандартами та прапорами факультетів, які тримають студенти. Ліворуч від нового корпусу розташована звукопідсилювальна апаратура та мікрофони. Праворуч – місця для духового оркестру ХНАДУ. Весь майданчик прикрашений різнокольоровими прапорцями, їх кольори та символіка визначають кожний з факультетів університету.

Программа "Репутация" рассказывает о празднике в ХНАДУ


З арки подвір’я з урочистим маршем проходкою  йде духовий оркестр і зупиняється в призначеному місці. За ним марширують учасники літературно-драматичної студії  “Сердца нараспашку” і молодіжного театру “Віват” з прапорцями України, шикуються в три ряди.

-         Ведучі свята1 вересня кожного року, мов говірливі струмочки, прямують сюди студенти  -  першокурсники! І так – 5 років! Серйозні і кмітливі! Усміхнені і допитливі! Обличчя сяють великим інтересом до навчання, науки і мистецтва!
Ти, мій університет, пам’ятаєш всіх, хто приходив до тебе!  
Ти – начало всіх начал!   
Так будь же благословенний і сьогодні! 
Нехай від споминів про тебе світліють обличчя!
Хай вічно звучать слова :
         Здраствуй, мій університет! Ми переповнені почуттям гордості і радості за сьогоднішній день і за те, що ви стали студентами саме нашого вузу. Найпрестижнішого вузу України –Харківського національного автомобільно–дорожнього університету!
Зовсім недавно ми відсвяткували визначні дати для нашого міста і держави –
         День незалежності України!
          День визволення Харкова від німецько–фашистських загарбників!

Виносять прапори України і університету в маcкувальних  костюмах


 Ведучі: Увага! Увага! На винос прапорів-струнко! Прапори внести!
Лунає «Встречний марш»  у виконанні духового оркестру. Студенти з прапорами  йдуть через площу подвір’я, займають свої місця біля пам’ятника і залишаються до кінця свята!


Ведучі: Навчатися в нашому університеті – це модно, престижно й вигідно, бо ви одержуєте найкращі спеціальності сьогодення!
Тож ми ще раз вітаємо вас, першокурсники, і вас батьки, із задоволенням  представляємо шановних гостей нашого свята, а також зустрічайте! Ведучі нашого свята Євген Безрук, 5 курс, механічний факультет, Анастасія Мєзева, 3 курс, факультет управління та бізнесу, Семен Швайбович, 3 курс, мехатроніка транспортних засобів.


Ведуча: Щоб піднесений настрій піднявся на зіркову висоту, вас вітають лауреати Міжнародних танцювальних конкурсів в Польщі, Болгарії і Словакії, Чехії і Угорщини - учасники зразкового бального колективу «Вдохновение». Керівник ансамблю - Ірина Зибіна!
Ведучі: За традицією в день посвячення в студенти першокурсники отримують свій перший університетський документ - студентський квиток!
Ведуча: Символічний „Студентський квиток” просимо внести учасниць молодіжного театру „Віват!”

Грає духовий оркестр марш «Гренадьор», дівчата театру  «Віват» виносять ректору квиток для вручення.

Ведучий: Шановний Анатолію Миколайовичу! Ми просимо вручити символічний студентський квиток  студентці  першого курсу механічного факультету Аль-Дорі Єлізаветі Намирівні!
Звучать фанфари.
Ректор вручає  символічний студентський квиток.
Студент піднімає символічний „Студентський квиток” догори.


Студент: Шановні студенти! Те, чого ми так довго чекали – нарешті здійснилося! Ми стали першокурсниками найславетнішого вузу – Харківського національного автомобільно-дорожнього університету! А якщо вже отримали студентський квиток то ми автоматично включені в ряди світового студентського братства! І це – здорово! Зі святом Вас!

Ведучий: Шлях до знань нелегкий, він потребує наполегливості і працелюбності.
Ведуча: Щоб здобути знання, требі володіти ключем від цих скарбів а його зберігають викладачі та педагоги нашого університету!

Ведучий: Символічний ключ від знань просимо внести!! А отримає  його першокурсник, з факультету транспортних систем Борисенко Олександр Анатолійович гр. Т-11! Запрошуємо Вас!

Грає духовий оркестр марш «Гренадьор», дівчата театру «Віват» виносять ключ для вручення, віддають ректорові. Він вручає першокурснику

Ведуча: Цей ключ до знань просимо вручити нашого вельмишановного ректора Разом: Анатолія Миколайовича Туренко!!!

Ректор вручає символічний ключ до знань, відповідь першокурсника


Відповідь студента – Олександра: Шановні першокурсники! Шановні викладачі! Цим  символічним ключем можна насправді відкрити великі скарби знань, стати освіченою, кваліфікованою людиною! Дякуємо вам за те, що ви надаєте нам таку можливість! Зі святом вас!!!  Студент – це звання, яке треба заслужити і ми клянемося цього досягти!
- Клянемося гризти граніт науки, як грецькі горіхи !
- Клянемося ходити в бібліотеку частіше ніж на дискотеку!
- Клянемося поважати і бути достойними наших викладачів і звання:
Студент Харківського національного автомобільно-дорожнього університету! Вперед до знань!!!

Грає духовий оркестр марш «Гренадьор», студент піднявши високо ключ йде до своєї групи.

Ведучий: Шановні друзі, ось і здійснилася ваша мрія! Ви стали студентами Харківського національного автомобільно-дорожнього університету!
Ведуча: Студентське життя -  це можливість самостійного вибору рішень, радісне спілкування, бентежні мрії і горизонти майбутнього!

Привітати сьогоднішніх першокурсників до нас завітав Сергій Борисович Дульфан – директор департаменту транспорту і зв’язку Харківської міської Ради !


Ведуча: Мабуть, без пісні, яка зараз прозвучить, не відбувається ні одне студентське свято! Бо вона – про вас і для вас!
Ведучий: Легендарна тухманівська „Пісня студента”! Співають учасники вокальної студії „Сузір”я”!
Ведучі разом: Зустрічайте! „Пісня студента”.  Вок. студія „Сузір”я”.
Ведуча: Україна пишається нашим містом – молодим і красивим! А Харків ще більше пишається  своїми талановитими студентами, серед яких і студенти одного з перших університетів України – Харківського національного автомобільно-дорожнього університету! А скорочено – ХНАДУ! А зовсім коротко – ХАДІ!  В цьому році нашому університету виповнюється 84 роки! Це – серйозна дата. А нашій державі – двадцять три!  Вона – як першокурсник – молода і гарна. Вам розквітати разом з нею і робити її ще кращою.

Привітати першокурсників зі святом прийшли наші гості  Кіктенко Євген Миколайович – Генеральний директор публічного акціонерного товариства «Сумське АТП 15954» та Стріляний Михайло Володимирович  Голова наглядової ради акціонерного товариства «Харківське АТП - 16363» Вам Слово!

Ведучий: В нашем университете много добрых традиций, одна из них - основана 4 года назад, когда на территории университета был установлен памятник Учителю, Педагогу, Учёному, который вы видите перед собой!

Он посвящён всем педагогам, а прообразом его был один из легендарных ректоров университета – Александр Константинович Бируля!

А так же в фойе университета есть Стелла Памяти студентам, преподавателям, и сотрудникам – участникам Великой Отечественной войны! На каждом торжественном празднике к этим святым местам мы выносим праздничные корзины с цветами, как дань памяти и уважения!

Торжественное право возложения корзин с цветами предоставляется Студентам дорожно-строительного факультета: Чернов Константин гр. Д-11, Братков Виталий гр. ДТ-31, Телешун Лилия Д-11, Чумакова Алёна гр. ДТ-31.
Корзину с цветами - внести!


Звучит увертюра Чайковского в исполнении духового оркестра, студенты выносят две корзины с цветами, одну ставят возле памятника Учителю, а вторую – к стеле Памяти

Дорогие первокурсники! Мы всегда гордимся нашими уважаемыми гостями и ещё раз хотим выразить благодарность всем, кто пришёл на этот праздник!
Поздравить Вас с этим  прекрасным празником пришёл финалист конкурсов : «Минуты славы» и «Україна має талант», певец и композитор -Александр Кварта, который работал в нашем студенческом клубе и сейчас споёт для вас! Он исполнит вам  новую песню…

Разом: «Будем знакомы»!!! Встречайте, Александр Кварта!!!


Шановні першокурсники! Ви навчатиметесь не тільки в найкращому з вузів Харкова, але й у найкращих педагогів вищої школи, які з любов’ю та піклуванням  передадуть вам свої знання та досвід!
Ведуча: А ще перед вами відкриється велике поле творчої діяльності в спорті, художньому та технічному мистецтві! І ви залюбки братимете участь у святкових заходах та змаганнях університету!
Ведучий: Як приємно, що в нашому місті є люди, які приділяють велику увагу освіті, науці, надають всіляку підтримку вищим навчальним закладам міста і держави!
Ведуча: А головне – своїми реальними справами допомагають у вирішенні проблем молоді.
Ведучий: До нас завітали наші шановні гості, Ковальчук Ярослав Михайлович – Начальник служби автомобільних доріг  в Харківській області, випускник ХНАДУ і Зражевець Євген Маркович – Начальник служби автомобільних доріг в Чернігівській області.
Ведуча: Вас вітають учасниці літературно-драматичної студії «Сердца нараспашку» Альона Яненко і Тетяна Єнь! Вони приміряли на себе образи відомих героїнь баби Параски і баби Палажки! Зустрічайте!
Ще одна з добрих традицій цього свята – запалювання символічного вогню знань!
Наш символічний вогонь знань передається як естафета від покоління до покоління!

До нас наближається швидкісний автомобіль – гордість нашого вузу! Той самий легендарний факел з вогнем знань зараз в руках міс ХНАДУ – 2014 Юлия Целих, факультет транспортных системКраса і швидкість поєдналися!

Разом: Зустрічайте легендарну „ХАДИ 2” під урочистий марш духового оркестру!

Оркестр грає урочистий марш.

Честь запалити вогонь в чаші знань і звернутись до молоді надаєтьсяпроректору з наукової роботи, доктору технічних наук, професору, заслуженому діячу науки і техніки, лауреату державної премії України Віктору Олександровичу Богомолову!


Виїздить машина, Юлія Целіх виходить з факелом і передає його проректору з наукової роботи Віктору Олександровичу Богомолову.


Ведуча: Ваші поради та привітання до першокурсників, шановний Вікторе Олександровичу! Виступ Віктора Олександровича.


Звучать фанфари у виконанні духового оркестру. Юлія Целіх забирає факел, сідає до автомобіля.


Ведучий: Проводжаємо бурхливими оплесками легендарну «ХАДІ-2» та її чарівну пасажирку!


Духовий оркестр грає «Пісеньку шофера».
ХАДІ – 2 залишає площу.

Ведучий: Наших першокурсників мабуть, дуже хвилює питання: „Чи важко навчатися в університеті?”
Ведуча: Можемо заспокоїти – легко! Особливо, якщо ходитимеш на лекції! А якщо ще вчитимеш предмети – тоді зовсім легко!
Ведучий: В цьому випадку залишається час ще й на відвідування спортивних секцій та колективів художньої самодіяльності!
Ведуча: Не хвилюйся за першокурсників, вони поступово все узнають і про навчання, і про дозвілля. Головне – не падати духом і весело танцювати, як це роблять учасники ансамблю „Лелеченьки”!
Ведучий: Керівник ансамблю – Людмила Курінськова! Танець  "Народилась я в Україні!!!

 Харківський національний автомобільно-дорожній університет – в самій цій звучній назві і гордість, і напрямок роботи, і рівень! Наш вуз пишається рекордами швидкості гоночних автомобілів «ХАДИ», створених в лабораторії швидкісних автомобілів.


 Зустрічайте багаторазового призера чемпіонату України з кільцевих перегонів екіпаж «Формули Є-8»! Ось цей легендарний автомобіль!


         Звучать фанфари. Духовий оркестр грає «Пісеньку шофера».
         Під’їздить автомобіль «Формула Е-8». Водій направляється до мікрофону.


Вона: До мікрофона запрошується  водій «Формули Є-8» Дмитро Морозовський – студент 3-го курсу автомобільного факультету!!!


Звучить пісня «Автомобили, автомобили…».
Автомобіль «Формула Є-8» відїзжає з центральних воріт .

Ведуча: Швидкісні автомобілі... Хто ж не полюбляє швидкої їзди, але коли ми перевищуємо швидкість, порушуємо правила, тоді з’являється працівник ДАЇ і починається відома розмова .
Привітати Вас зі святом прийшов наш шановний гість Швидкий Ігор Іванович Начальник Харківського обласного управління Державної автоінспекції України - випускник ХНАДУ.


Ведучий: Зараз велика увага приділяється і швидкості автомобілів і їх економічності. Перші змагання на економічність автомобілів, з точки зору витрати палива,  провела в 1939 році нафтова компанія «Шелл».
Ведуча: І з тих пір вони проводяться щорічно, а з 1985 року змагання проходять в студентському форматі. В 2010 році вперше за всю історію  «Шелл екомарафон» - змагань в них взяли участь команди з території країн СНД, а в цьому році – вже вчетверте!!!


Ведучий: Автомобіль «ХАДІ-34», виготовлений силами команди  студентів та вчених ХНАДУ, під час змагань продемонстрував можливість долати на одному літрі бензину 575 кілометрів!!!

За це досягнення він занесений до книги рекордів України в категорії «технології» як найенергоефективніший!!!
Ведуча: На жаль, цей автомобіль не може їздити по бруківці, в русі ми його не побачимо.

Ведучий: Ми запрошуємо учасників команди  бережливо внести цей технічний шедевр до центру нашого свята, щоб ми побачили його у всій красі, адже його вага становить всього 43 кілограми!


Учасники команди виносять автомобіль з арки, проносять вздовж майданчика  і ставлять його в центрі, під музику духового оркестру. 
       

Вона: Треба підкреслити, що участь  команди «ЛCА ХАДИ АИС» у цих престижних змаганнях стала можливою лише дякуючи партнерам компаніям «Шелл Юкрейн» та компанії «АІС»!


Ведучий: Вперше до нас завітали шановні спонсори: Воліков Максим Вікторович – Директор Харківського відділення компанії АІС, Пан Андреас Борк – Фінансовий директор компанії «Шелл», та Думанська Анна – Керівник відділу зв’язків з громадськістю компанії «Шелл». Шановні Вам слово!


Щиро дякуємо вам і сподіваємося на подальше співробітництво!!!

Звучить «Пісенька водія» у виконанні духового оркестру.

 Давайте проводимо оплесками цей прекрасний витвір технічного мистецтва!!!

Звучить «Пісенька водія» у виконанні духового оркестру.
Автомобіль покидає майданчик.

Ведучий: Спортивне життя нашого університету – таке ж різноманітне і насичене, як і все студентське життя!
Ведуча: Велику увагу викладачі кафедри фізичного виховання та    спорту приділяють здоровому способу життя студентів, за це велика пошана і уклін всім педагогам кафедри!
Ведучий: А зараз увага всім першокурсникам! Ви почуєте імена і побачите найвидатніших спортсменів університету!

По черзі ведучі називають видатних спортсменів, вони виходять на майданчик.
Звучить спортивний марш у виконанні духового оркестру


Ведучі свята: Зустрічайте:
Ігор Кудрицький  - студент МФ, Майстер спорту України, двократний Чемпіон Світу, багаторазовий чемпіон кікбоксінгу.
Нещодавно в Афінах пройшов чемпіонат Світу з кікбоксингу, де у складі збірної команди України виступив студент другого курсу  механічного факультету Ігор Кудрицький майстер спорту Міжнародного класу!
Серед сімнадцяти країн і більш ніж чотирьохсот  учасників наш спортсмен повернувся на Батьківщину з цілковитою перемогою, ставши дворазовим чемпіоном Світу! Ваші оплески!
Віталій Лебединець – студент МФ, Майстер спорту України, срібний призер Чемпіонату Світу та Європи, багаторазовий чемпіон з гирьового спорту.
Гусейн Ісміханов – студент ДБФ, Майстер спорту,  Чемпіон Універсіади України серед студентів, Чемпіон України серед молоді з боксу.
Рустам Кулік – студент МФ, Майстер спорту України, бронзовий призер Універсіади України, Чемпіон України з греко - римської боротьби.
Артем Комаров – студент АФ , Майстер спорту України , бронзовий призер Універсіади України , Чемпіон України з вольної боротьби.
Данило Ігнатій- студент ФТС, Майстер спорту України , Чемпіон України серед молоді з техеквандо .
Денис Співак- студент МФ, Майстер спорту України, бронзовий призер Чемпіонату України з вольної боротьби.
Юрій Баннік- студент МФ, Майстер спорту України, бронзовий призер Чемпіонату України з техеквандо.
Привітаємо бурхливими оплесками…


Ведучий: Виступає «Черлидинг» - збірна команда університету з  черлідінгу, керівник - Ірина Ступак!!!
Ведуча: Приєднуйтеся до спортивного життя університету і ви зможете стати справжніми чемпіонами! Проводжаємо бурхливими оплесками спортивну гордість університету!


Ведучий: Став национальным, ХНАДУ определил для себя следующие горизонты! За последние годы были сделаны весомые шаги по пути международного признания! Сегодня мы установили контакты более чем с 50-ю странами Европы, Америки, Азии и Африки!
Ведуча: С этими странами мы сотрудничаем в области образования, науки, а в нашем университете учатся более 1000 иностранных студентов. Уважаемые первокурсники, сегодня у нас в гостях студентки отличници из казахстана Салтанат Сагынтаева и Айтолкин Дильмуханова! Вам слово, девушки!
Вона. Уважаемые первокурсники, для вас споют студентки факультета подготовки иностранных граждан Салтанат и Айтолкин песню на казахском языке!


                   Прапори виносять.

Ведуча: Завершується наше свято «Посвячення в студенти-2014 року». Від сьогодні ви познайомились зі славетними традиціями ХНАДУ.
Ведучий: Отримавши символічний ключ до знань та студентський квиток, відчувши дружню і теплу атмосферу нашого свята, почувши побажання і настанови ректора та почесних гостей ви стали справжніми студентами, родиною, яка зветься ХНАДУ! Бажаємо вам щастя та натхнення у навчанні!
Хай прозвучить пісня, що стала традиційною в цей день, яка була написана 9 років тому, викладачем університету Дмитром Сарахмановим та директором студентського клубу Любов’ю Климець!
Ведуча: Виконують колективи студентського клубу: Літературно-драматична студія «Сердца нароспашку»,молодіжний театр «Віват», і вокальна студія «Сузір’я»!

Звучить пісня «Улица Петровского!».  Літературно-драматична студія «Сердца нароспашку»,молодіжний театр «Віват», і вокальна студія «Сузір’я», з повітряними кульками в фіналі вони відпускають їх у небо.

Ведучі свята: Бажаємо вам успіху!
Вперед, до країни знань!
        


                   Духовий оркестр грає марш „Прощание славянки”




Смотрите также:
Посвящение в студенты ХНАДУ 2013
Всеукраинский парад студентов 2012
Посвящение в студенты ХНАДУ. Новости. События. Лица.
Посвящение 2011 года
День знаний и парад студентов
Посвящение в студенты ХНАДУ и руководство компании "Shell"
Приглашение на посвящение в студенты

1 комментарий:

khadi34 комментирует...

Выражаем благодарность Любовь Ивановне Климец - директору студенческого клуба ХНАДУ, а также Георгию Ивановичу Тохтарю - проректору по международным отношениям за организацию праздника.

Популярные сообщения